10 najlepših daril, ki jih otrokom ne morete kupiti

obdavcitev daril poslovnih partnerjev web

 

Najboljša darila so tista, ki jih ni mogoče kupiti, niti zaviti v bleščeč papir.

To je seznam stvari, ki jih ne boste dobili v nobeni trgovini, jih je pa zelo lahko podariti otroku in to večkrat.

Večina otrok ima preveč igrač in jih je v resnici težko presenetiti z nečim novim. Tudi če si otrok igračo želi, je zanimiva le nekaj dni, potem pa bi že imel novo. Vendar so v resnici najboljša darila tista, ki nič ne stanejo. Poglejte, kaj čudovitega lahko svojemu otroku »zavijete« letos.

1. Pohvala in spoštovanje

Velikokrat lahko enostavna beseda, ki opogumlja in izkazuje spoštovanje spremeni življenje. Potrudite se, da vaš otrok ve, koliko ga cenite in spomnite ga na to kadarkoli se vam ponudi priložnost. Nikar ga ne ponižujte ali neprestano grajajte. Otroci zelo dobro pomnijo, kdaj ste jim stali ob strani, jih pohvalili, jim pomagali graditi osebnost s tem, da ste poudarjali njihove pozitivne lastnosti in ne izpostavljali slabih.

2. Objemi in poljubčki

Otroci nikoli niso preveliki za fizično izkazovanje starševske ljubezni. Naj vam ne bo nerodno pokazati, kaj čutite do svojega otroka. Delite objeme in poljube kadarkoli je mogoče.

3. Skupni obroki

Otroku bodo za vedno ostali spomini na trenutke, ko se je vsa družina zbrala za skupno mizo. Na nek način so to zelo intimni trenutki, v katerih ni pomembna samo hrana, ampak zgodbe, doživetja, smeh … Ob večerji (ali kosilu) si družinski člani povedo, kako so preživeli dan in s tem gradijo trdno povezanost.

4. Smisel za humor

Nekoč, ko si družine niso mogle privoščiti tega, kar si lahko danes, so bie šale in smeh glavne sestavine družinskega življenja. S tem so lahko pozabili na slabe plati življenjs in se veselili pozitivnih stvari, ki so jih bili deležni. Zakaj se ne bi več smejali tudi danes, ko nam je prav tako marsikdaj težko zaradi različnih razlogov?

5. Prostor za napake

Otrok je otrok, zaradi tega je poseben in edinstven z vsemi svojimi napakami in napačnimi dejanji, ki jih počne. Starši smo tisti, ki se moramo ob otroku naučiti večje strpnosti. Dovolite otroku, da raziskuje, preizkuša in dela napake. Vse to so pomembne lekcije za življenje.

6. Občutek varnosti in zanesljivosti

Dom, v katerem se otrok počuti varnega, je osnova za njegovo nadaljnje življenje. Pomembno je, da otrok ve, na koga se lahko vedno zanese, komu lahko verjame, zaupa in mu bo na voljo vedno, ko ga bo potreboval.

7. Pogum za to, da lahko doseže velike stvari

Opogumite otroka, da lahko sanja velike sanje, da ni nič nemogoče. To ga bo opogumilo, da bo dosegel veliko več kot misli, da zmore, celo več kot ste verjeli vi, da je mogoče. Vendar pazite, da mu ne dajete lažnih upov. Naj bo ta pogum usmerjen na dejansko dosegljive stvari.

8. Čas

Trenutke, ki jih podarite otroku ni mogoče nadomestiti z ničemer in čas, ki ga niste, se nikoli ne bo vrnil. To je eden največjih in najlepših daril, ki jih lahko »zavijete« in poklonite. Ne trošite svojega časa za nepomembne stvari in ljudi, najpomembnejše bitje je poleg vas in njemu namenite ves čas, ki ga imate na voljo.

9. Pozornost

Pozornost je povezana s predhodnim opisom, časom, in pogosto ji pripisujemo manj pomembnosti, kot jo v resnici ima. Nikar ne brskajte po telefonu, gledate televizije, medtem ko ste z otrokom, ampak se z njim pogovarjajte. Ko ste z njim, mu posvetite vso svojo pozornost. Takrat za vas ne sme obstajati nič dugega kot otrok.

10. Ljubezen

Ljubezen je darilo, ki ga nikjer ne prodajajo, je pa najljubše darilo čisto vsakega bitja na planetu.

Za otroka ste vi ves njegov svet in največji vzornik. Najpomembnejše lekcije za življenje se bo otrok naučil od vas, s tem ko vas bo opazoval in posnemal. Od vas se otrok uči biti iskren, odgovoren, spoštljiv in z vašo spodbudo postaja samozavestnejši. Ni dovolj, da otroka nekja učimo, sami pa počnemo popolnoma drugo, saj s tem otroka v resnici učimo narobe.

VIR: BIZLife/Becomingminimalist

Ni komentarjev

Bodite prvi in oddajte komentar

Na vrh