Politika varstva osebnih podatkov

Politika varstva osebnih podatkov
na spletnem naslovu statenberg.si

Lastnik in upravljalec: Turistično društvo Štatenberg
Sedež podjetja: Štatenberg 66a, 2321 Makole
Matična številka: 4005635000
Davčna številka: 72328363
Telefon: 040/700 006
Elektronska pošta: td@statenberg.si
Zakoniti zastopnik: Štefka Skledar
Mat. št.: 4005635000
Davčna št.:6753133
TRR: SI56 0420 2000 2743 582
Zakoniti zastopnik društva: Štefka Skledar

1.Spoštovanje zaupnosti in zasebnosti

Na naši spletni strani spoštujemo vašo zasebnost ter varujemo vaše podatke. Poslujemo skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in tudi z Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR).
Zavezujemo se, da bomo varovali zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne strani. Zbrane osebne podatke uporabljamo izključno za opravljanje storitev, ki jih ponujamo.

2.Dostop do podatkov

Dostop do zbranih osebnih podatkov imajo le pooblaščene osebe (zakoniti zastopnik, skrbnik spletne strani in njuni pooblaščenci). Prosimo vas, da nam pri tem pomagate tako, da poskrbite za varnost vašega osebnega uporabniškega imena in gesla.
V izjemnih primerih lahko vaše osebne podatke, v skladu z zakonom, posredujemo državnim in varnostnim organom, v kolikor bi ti podali uradno zahtevo za posredovanje osebnih podatkov.

3.Uporaba, obseg in namen hranjenja ter obdelave podatkov4.Način pridobivanja podatkov

Podatke o vas pridobivamo na več načinov, ko:
-se prijavite na naše novice
-pošljete povpraševanje
-opravite spletni nakup
-nam pošljte vaše sporočilo
Tehnične podatke pridobivamo avtomatično.
Google nam posreduje podatke, za katere ste jim to dovolili.

5. Iznos

Zbrani osebni podatki se hranijo na območju Republike Slovenije ter jih v nobenem primeru ne iznašamo v druge države.

6. Obdobje hrambe

Zbrane osebne podatke posameznikov hranimo do preklica soglasja za hranjenje in obdelavo podatkov posameznika. Po preklicu soglasja posameznika njegove osebne podatke nemudoma trajno izbrišemo.
V kolikor bi v našem društvu prenehali zgoraj opisani nameni, zaradi katerih hranimo in obdelujemo osebne podatke, bomo zbirke podatkov, katerih namen je prenehal, nemudoma trajno izbrisali.
Podatke o prikazih prejetih sporočil in klikih na povezave v prejetih sporočilih hranimo še 12 mesecev od pošiljanja sporočila.

7. Kako varujemo zbrane osebne podatke

Vedno posredujemo zgolj vsebine in informacije, nikoli pa ne zahtevamo številke kreditnih kartic ali drugih podatkov, ki bi lahko bili zlorabljeni s strani spletnih kriminalcev.
Zbrane osebne podatke uporabljamo izključno za zgoraj navedene namene, jih ne tržimo ali posredujemo tretjim osebam.
Na naših spletnih straneh uporabljamo več varnostno-zaščitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo, razkritjem, neželjenim spreminjanjem ali zlorabo podatkov. Za prenose vseh osebnih podatkov uporabljamo tehnologijo SSL (Secure Socket Layer), ki omogoča potrebno zaščita pri prenosu podatkov, kar zagotavlja varnost naših strank, medtem, ko podatki potujejo v bazo.

8.Piškotki

Piškotki so besedilne datoteke, ki jih na vaš računalnik naloži spletni strežnik in ne vsebujejo nobenih podatkov s katerimi bi lahko ugotovili vašo identiteto. S pomočjo le teh strežnik ve, da ste se vrnili na spletno stran, kar lahko izkoristimo za prilagoditev spletnega mesta uporabniku.
Če ne želite imeti naših piškotkov na vašem računalniku, ne pozabite, da je shranjevanje piškotkov pod popolnim nadzorom vašega brskalnika. Z izbiro ustreznih opcij v vašem brskalniku lahko shranjevanje piškotkov po želji kadarkoli omejite ali onemogočite, piškotke na vaši napravi pa lahko kadarkoli trajno zbrišete.

9. Google fonts

Na naši spletni strani uporabljamo Google Fonts podjetja Google (1600 Amphitheater Parkway Mountain View, CA 94043, ZDA). Google Fonts se uporabljajo brez preverjanja pristnosti in v brskalnik API Google Fonts niso poslani piškotki. V primeru, da imate svoj Google račun, med uporabo Google Fonts vaši podatki Googlu ne bodo posredovani. Google zapisuje samo uporabo CSS in uporabljenih pisav ter te podatke varno shranjuje. Več o teh in drugih vprašanjih je na voljo na https://developers.google.com/fonts/faq. Katere podatke Google zbira in kako te informacije uporablja, si lahko preberete na https://policies.google.com/privacy?hl=sl.

10. Pravice posameznika

Vsak posameznik lahko za svoje podatke kadarkoli zahteva sledeče: vpogled, popravek, popoln izbris, prenos drugemu ponudniku sorodnih storitev, prekinitev obdelave in hranjenja oz. preklic soglasja za obdelavo in hranjenje, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve oz. soglasja izvajala do njegovega preklica.
Zahtevo lahko pošlje preko e pošte na td@statenberg.si ali pisno po pošti na sedež društva, Štatenberg 66a, 2321 Makole.
V primeru, da bi v našem društvu želeli nadalje obdelovati osebne podatke za drug namen, bomo posamezniku pred tako nadaljnjo obdelavo podatkov zagotovili informacije o tem drugem namenu in vse nadaljnje relevantne informacije, kot so podane v tem dokumentu.
Vsak posameznik lahko v primeru, da meni, da so mu z naše strani kakorkoli kršene pravice z naslova varstva njegovih osebnih podatkov, kadarkoli poda pritožbo pri nadzornemu organu – Informacijskemu pooblaščencu v Republiki Sloveniji: Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana, https://www.ip-rs.si.

11.Objava spremembe politike varstva osebnih podatkov

Vsaka sprememba naše politike varstva osebnih podatkov bo objavljena na tem spletnem naslovu https://statenberg.si/.

12.Dodatna pojasnila in kontakt

V kolikor želite dodatna pojasnila v zvezi s politiko varovanja osebnih podatkov v Turističnem društvu Štatenberg, nam pišite na e naslov td@statenberg.si ali nam pošljite pisno sporočilo na naslov našega društva: turistično društvo Štatenberg, Štatenberg 66a, 2321 Makole. Odgovorili vam bomo čimprej, brez nepotrebnega odlašanja, najkasneje pa v roku 30 (trideset) dni od prejema vaše zahteve.

V Štatenbergu, 24. januarja 2022

Štefka Skledar, predsednica TD Štatenberg

Na vrh